top of page

Heb ik een eetprobleem?


<--------- Herken je dit? Veel mensen, vooral vrouwen, gebruiken onbewust eten om met emoties om te kunnen gaan. Je voelt je rot over een bepaalde situatie en gaat eten om je beter te voelen, vervolgens voel je je daar weer rot over en gaat nog meer eten om van dat gevoel af te komen. Voor je het weet zit je in een neerwaartse spiraal waar je zelf niet meer uit kan komen, je bent je bewust van wat je doet maar weet niet hoe je het moet stoppen. Het gevolg van dit patroon is vaak gewichtstoename, schuldgevoelens en een steeds slechter zelfbeeld.

De meest gekozen oplossing om dit patroon te doorbreken is een dieet, het zorgt er niet alleen voor dat je beter let op wat je eet maar je raakt ook het overtollige gewicht kwijt, twee vliegen in een klap, toch?

Helaas werkt het in de praktijk net even anders, bijna alle dieten houden in dat je bepaalde dingen niet mag eten terwijl je lichaam er wel om vraagt. Na een tijdje kan je de verleiding niet weerstaan en eet je iets dat niet op de lijst staat, hier voel je je gefrustreerd en schuldig over waardoor je nog meer eten nodig hebt om van dat rot gevoel af te komen. Je dieet is verpest en je hebt er een extra rot gevoel bij gekregen, dubbele ellende.

Het kan ook anders, wanneer je leert om op een andere manier met je emoties om te gaan dan ze weg te eten, zul je niet alleen merken dat je je minder lang rot voelt maar ook dat je een ander eetpatroon ontwikkeld waardoor je lichaam zich kan herstellen.

Emotie eten is voor veel vrouwen een echt probleem waarvoor ze uit schaamte geen hulp durven zoeken, ze voelen zich zwak en onzeker over hun gedrag maar kunnen er niet mee stoppen. Ze worden depressief en raken soms geisoleerd van hun omgeving, eten wordt dan een bondgenoot.

Worstel je hiermee en wil je er van af? Bel of mail me gerust voor een afspraak.

06 8399 3136

annemarieklee63@gmail.com


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page