top of page
Brainconstructions:
NLP bij kinderen....

​Meer nog dan volwassenen......

 

hebben kinderen en jongeren het gevoel dat de negatieve dingen in hun leven ze overkomen of worden opgelegd door de volwassenen in hun omgeving. Ze moeten veel en mogen weinig, er wordt van alles van ze verwacht en het is altijd voor hun eigen bestwil. Wat veel kinderen en hun opvoeders vergeten is dat alleen zij kunnen weten wat goed voor ze is als ze de kans krijgen uit te vinden wat ze willen. 

 

Het is opvallend dat ze vaak heel goed weten wat ze allemaal niet willen maar niet goed nadenken over wat ze wel zouden willen als ze de keus hadden. 

 

Op een bepaalde leeftijd zetten kinderen zich af tegen hun ouders om los te komen en hun eigen identiteit te ontdekken, dit is gezond. Helaas is de maatschappij zo hard en gevaarlijk geworden dat het voor ouders steeds moeilijker wordt hun kinderen los te laten. Dit is wel noodzakelijk voor hun ontwikkeling.

 

In mijn praktijk krijg ik regelmatig kinderen die door de keuzes die ze hebben gemaakt (spijbelen, drugs, alcohol, verkeerde vrienden) de weg kwijt zijn en door de maatschappij als “probleemkinderen” worden gezien. Tijdens de sessies komen we er dan samen achter dat ze ook bij het maken van de verkeerde keuzes niet echt het idee hadden te kunnen kiezen. Op het moment dat ze geleerd hebben dat ze wel degelijk altijd, op elk moment zelf kunnen kiezen wat ze willen, maken ze ineens andere positievere keuzes. 

 

Door middel van NLP technieken laat ik ze het verschil zien en voelen tussen een keuze die goed voelt en een keuze die slecht  voelt. We werken tijdens de sessies ook aan hun zelfvertrouwen zodat ze sterk genoeg zijn om de keuzes te maken die goed voelen. Mijn ervaring is dat het nooit te vroeg en nooit te laat is om kinderen bewust te maken van het feit dat ze hun leven in eigen hand hebben, alleen dat al maakt ze sterker. 

 

Aangezien ik zelf alleenstaande ouder van 4 kinderen ben, weet ik ook uit ervaring hoe moeilijk opvoeden is maar ik heb gemerkt dat het ook voor ouders nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

Eetstoornissen bij kinderen, pubers en tieners

Ben je altijd met eten bezig, ook al is het in je hoofd, heb je het gevoel geen controle te hebben over je eetgedrag, ben je altijd op zoek naar dat nieuwe dieet, heb je een hekel aan je lijf?
 


Eet je wel eens....
 

  • Als je geen honger hebt?

  • Als  je verdrietig bent?

  • Als je je verveelt?

  • Als je je eenzaam voelt?

  • Om een leegte op te vullen?

  • Omdat je je dan beter voelt?

  • Omdat het je een gevoel van controle geeft?

  • Omdat je toch al dik bent?

  • En kan je dan niet meer stoppen?
     


En wil je er over praten?

bottom of page