top of page

Waarom eerst eten belangrijk is


Ik hoor mensen die in behandeling zijn vaak zeggen dat het alleen maar over eten gaat. Waarom worden de achterliggende problemen niet aangepakt? Daar is een goede reden voor.

Een eetstoornis heeft niet alleen effect op je lichaam maar ook op je geestelijke en emotionele gezondheid. 60% van je hersenen bestaat uit vet, wanneer je dus nog maar heel weinig eet of braakt en laxeert, wordt de vet voorraad in je hersenen ook aangetast. Gevolgen hiervan zijn o.a. slaapproblemen, depressie, concentratie problemen, verminderd geheugen en stemmingswisselingen.

Zolang de tekorten in je lichaam niet zijn aangevuld heeft het geen enkele zin om aan de slag te gaan met achterliggende problematiek, het komt gewoon niet binnen. Wanneer je beter gaat eten merk je al snel dat je meer gaat voelen en dat je beter kunt nadenken. Op het moment dat je tekorten voldoende zijn aangevuld, kun je aan de slag met de geestelijke en emotionele problemen. Het is wel belangrijk dat deze ook worden aangepakt, anders is de kans op terugval groot.


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page