top of page

Aan tafel met een eetstoornis, ben jij klaar voor de feestdagen?


Het is weer zover, de feestdagen komen eraan en voor een gezin waar een van de kinderen een eetstoornis heeft is dat geen prettig vooruitzicht. Misschien ben je er zelf nog niet zo mee bezig maar geloof me, de eetstoornis is zich al druk aan het voorbereiden op Sinterklaas en Kerst. Zorg dat ook jij er deze keer vroeg genoeg bij bent en maak het bespreekbaar. Overleggen en afspraken maken over wat, waar, met wie en wanneer de feestdagen worden gevierd kunnen veel gedoe voorkomen. Juist tijdens deze dagen zoekt en vindt de eetstoornis de ruimte om te compenseren, sjoemelen en aan kracht te winnen. Dit heeft deels te maken met het feit dat de omgeving is afgeleid, geen ruzie wil, toegeeft en denkt: na de feestdagen gaan we er weer tegenaan. Bedenk dat de kilo's er makkelijker af gaan dan dat ze er weer bij komen en dat je in januari misschien schrikt van de achteruitgang.

Voorkomen is beter dan genezen en zeker in dit geval is dat waar.

Ook zijn de meeste instellingen dicht tijdens de feestdagen en zal je kind alle dagen thuis zijn, hulpverleners hebben vrij en zijn niet bereikbaar, het is dus aan jou als ouder om je kind te ondersteunen en terugval te voorkomen. Weet jij hoe dat moet?

In mijn nieuwste (werk)boek: Eetstoornissen voor Gevorderden leg ik stap voor stap uit hoe je als ouders zo goed mogelijk je kind kan ondersteunen tijdens de feestdagen en tegelijkertijd toch van de feestdagen kan genieten.

Bestel hem nu en wees voorbereid.

http://eetstoornissen.wixsite.com/moleculenopeenbord/boeken

FIJNE FEESTDAGEN


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page