top of page

Waarom motivatie zo belangrijk is


Goede voornemens op 1 januari, voor de zomervakantie of gewoon omdat het tijd is. Iedereen kent het, je bent het zat en wil iets veranderen. Mensen met een eetstoornis nemen zich regelmatig voor om het gedrag te veranderen, meer eten, regelmatiger eten, minder bewegen, geen Kcal meer tellen, stoppen met braken, laxeren of dieetpillen. Op dat moment menen ze het, ze zijn het zat en willen weer een "normaal" leven. Ze zijn gemotiveerd en gaan vol goede moed aan de slag. Toch lukt het maar een enkeling om in hun eentje ook daadwerkelijk de strijd met de eetstoornis te winnen.

Een eetstoornis geeft zich niet zomaar gewonnen, hij is vasthoudend, sterk en heeft veel manieren om te overleven. Een sterk wapen in de strijd tegen de eetstoornis is motivatie. Motivatie om iets wel te willen is vaak sterker dan motivatie om ergens vanaf te willen. Natuurlijk wil je van je eetstoornis af maar wat je ervoor in de plaats wil, bepaalt je motivatie.

- Je wil weer kunnen nadenken over andere dingen dan eten

- Je wil weer gezellig met mensen aan tafel kunnen zitten

- Je wil je weer goed voelen, geestelijk en lichamelijk

- Je wil weer de dingen kunnen eten die je lekker vindt

- Je wil weer naar school kunnen fietsen

- Je wil weer kunnen werken

- Je wil weer gewoon kunnen sporten

- ..........

Dit zijn allemaal redenen die je kunnen helpen te beslissen in behandeling te gaan, hulp te vragen aan anderen en de moeilijke momenten de moeite waard maken.

Maak een lijst van dingen die je weer wel wil, kan, mag en durft, ze zullen je de motivatie geven die je nodig hebt.


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page