top of page

Kennis is macht

De meeste ouders weten weinig of niks van eetstoornissen en dat is logisch, als je er nooit mee te maken hebt gehad is er ook geen enkele reden om je erin te verdiepen.

Op het moment dat je erachter komt dat je kind een eetstoornis heeft, loop je al zes stappen achter. Meestal speelt het al een tijdje en is je kind een expert geworden in het verbergen van en het liegen over het verstoorde (eet)gedrag. Ook op internet is veel informatie te vinden over het misleiden en manipuleren van de omgeving, het is onderdeel van de ziekte. Het meest eerlijke kind zal onder invloed van de eetstoornis zonder blikken of blozen liegen tegen de omgeving. Ouders zeggen vaak: "mijn kind liegt niet", en ze hebben gelijk, het is ook niet hun kind dat tegen ze liegt maar de eetstoornis. Het duurt even voor ouders dit onderscheid kunnen maken en kunnen accepteren ze niet meer kunnen vertrouwen op wat hun kind zegt of doet.

Hiervoor is het belangrijk dat je als ouders kennis vergaart over eetstoornissen en de rol die je kan spelen om je kind te helpen in de strijd hiertegen.

Boeken en artikelen lezen, praten met andere ouders, bijeenkomsten bijwonen en het internet afstruinen naar informatie over eetstoornissen is niet leuk maar wel noodzakelijk. Je zult dingen horen en lezen waar je van schrikt en die je bang en wanhopig maken maar het zal je ook een bondgenoot maken in de strijd tegen de eetstoornis.

De eetstoornis is slim en hardnekkig, hij zal zich niet zomaar gewonnen geven en er alles aan doen om te kunnen overleven. Hoe meer kennis je hebt als ouder, des te beter zul je je kind kunnen beschermen tegen de negatieve invloed van de eetstoornis.

Als je kind een andere levensbedreigende ziekte zou hebben, zou je er ook alles over willen weten, toch?


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page