top of page

Pas op voor GOEDE VOORNEMENS


Volgens het ING Economisch Bureau mislukt 83% van alle goede voornemens en veel ervan gaan over afvallen. We worden deze dagen niet alleen bestookt met reclames voor een nieuwe zorgverzekering maar ook over de beste, snelste en makkelijkste manier om af te vallen.

Onderzoek heeft aangetoond dat veel eetstoornissen beginnen als een "onschuldig" dieet, een wens om een paar kilo kwijt te raken.

Onzekere meisjes in een beinvloedbare leeftijd worden aangespoord door commerciele bedrijven om hun fantastische product te kopen en daarmee hun leven te veranderen. In sommige gevallen verandert hun leven inderdaad, maar niet ten goede. Alle dieten werken in het begin, je raakt wat kilo's kwijt, krijgt complimenten en je voelt je trots. Om dit gevoel te behouden of zelfs te verbeteren ga je door met het dieet tot je er niet meer mee kan stoppen en je ineens een eetstoornis hebt ontwikkelt.

Als ouders kan je het goede voorbeeld geven door op te passen met goede voornemens over gezonder leven, minder snoepen, meer bewegen en afvallen. Er is niks mis met wat aanpassingen in je levensstijl om je beter te voelen maar als voorbeeld voor je kinderen is het belangrijk om hier op een bewuste manier mee om te gaan.

Veel moeders, maar ook steeds meer vaders beginnen op 1 januari vol goede moed aan een nieuw dieet, stellen een loopschema op of worden lid van een sportschool. De eerste weken worden de verrichtingen uitgebreid bijgehouden, gedeeld en vervloekt, iedere mislukking roept frustratie op en tegenzin om verder te gaan tot het goede vooremen tenslotte in de la met alle andere goede voornemens beland. Kinderen kopieren hun ouders en zijn zeer beinvloedbaar voor wat ze iedere dag zien en horen. Geef het goede voorbeeld en neem jezelf voor dit jaar eens niet aan goede voornemens te doen.

Ik wens iedereen voor 2016 en gezond verstand.


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page