top of page

Eetgedrag herstellen


Wanneer je kind een eetstoornis heeft is een van de meest voorkomende valkuilen voor ouders om meegaand te zijn in het eetgedrag van je kind. Dit is logisch want je weet meestal niet zoveel van eetstoornissen en bent al blij dat je kind iets wil eten, beter iets dan niets, toch?

Helaas is het niet zo simpel als het lijkt, een eetstoornis is een gecompliceerde psychische ziekte met levensbedreigende lichamelijke gevolgen. Het belangrijkste is om te zorgen dat je kind niet verder afvalt. Hiervoor moeten ze meer eten dan ze willen en meer dan je denkt. Je hebt de neiging om je kind te geven wat ze vraagt, speciale dingen te kopen en te koken, geen vet, boter, pasta, aardappels etc. Bedenk dat dit de eetstoornis is die dit vraagt en dat het je kind niet helpt, integendeel. Hoe meer je meegaat in dit gedrag, hoe moeilijker het is voor je kind om tegen de eetstoornis te vechten.

Eet zo normaal mogelijk, eet samen en zorg dat ze eet wat je voor haar opschept. Haal geen speciale, magere of vetarme produkten in huis, laat haar eten wat ze voor de eetstoornis at, ze zal haar eetpatroon willen omgooien, voedingsmiddelen willen schrappen en plotseling geen vlees meer wilen eten. Dit hoort bij de eetstoornis en het is belangrijk om daar niet in mee te gaan.

Tijdens mijn trainingen komt dit onderwerp uitgebreid aan bod, om ouders alvast op weg te helpen heb ik een verkorte handleiding geschreven, deze kun je gratis aanvragen op:http://eetstoornissen.wix.com/moleculenopeenbord#!voor-ouders/c1q9g


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page