top of page

Een antwoord op de vragen van ouders


Op het moment dat je erachter komt dat je kind een eetstoornis heeft, kom je als ouder in een voor jou onbekende wereld terecht. Nadat je van de eerste schrik bekomen bent, ga je op zoek naar informatie. Op internet is heel veel informatie te vinden over eetstoornissen, teveel misschien voor iemand die er nog nooit eerder mee te maken heeft gehad. Verschillende soorten eetstoornissen, behandelmethodes, onderzoeken, ervaringsverhalen, lichamelijke gevolgen, behandelinstellingen, enz. alles is te vinden, maar wat heb je nodig voor jouw kind? Eerst maar eens naar de huisarts om uit te vinden hoe erg het eigenlijk is allemaal, dan weet je meer. Helaas heeft een gemiddelde huisarts weinig verstand van en ervaring met eetstoornissen en weten ze niet precies waarop ze moeten testen waardoor het allemaal wel lijkt mee te vallen. Vaak geven ze een verwijzing voor een dietiste en een psycholoog in de hoop dat het goedkomt. Helaas hebben de gemiddelde dietiste en psycholoog ook weinig verstand van en ervaring met eetstoornissen waardoor de hulp niet echt op gang komt en de situatie verergert.

Terug naar de huisarts voor een verwijzing naar een gespecialiseerde behandelinstelling waar je na een intake op een wachtlijst komt te staan. Intussen wordt de situatie thuis onhoudbaar en je kind gaat achteruit, zowel lichamelijk als geestelijk.

Dit klinkt allemaal nogal negatief, maar jarenlange ervaring leert dat dit in veel gevallen de realiteit is en door de bezuinigingen in de zorg alleen maar erger wordt. Tijdens mijn jaren als therapeut heb ik veel informtie verzameld en ervaring opgedaan over alle facetten van eetstoornissen. Ik heb gesproken en gewerkt met mensen met een eetstoornis, behandelinstellingen en ouders en als moeder direct ervaren wat het is om een kind te hebben met een eetstoornis.

Deze kennis en ervaring heb ik gebruikt voor de ontwikkeling van een training voor ouders om ze te helpen hun kind te helpen herstellen van deze psychische en levensbedreigende ziekte. De training leert je hoe je direct thuis aan de slag kan terwijl je kind wacht op behandeling, in behandeling is maar in het weekend thuis komt of klaar is met de behandeling maar nog niet volledig hersteld.

Schrijf je vandaag nog in en ontvang het boek Anorexia voor Beginners gratis.

www.moleculenopeenbord.nl


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page