top of page

Waar wacht je nog op?


Als ervaringsdeskundige ouder weet ik hoe lastig het is in te schatten wanneer je moet ingrijpen om het leven van je kind te redden. Dat een eetstoornis een destructief effect heeft op het leven van je kind en van je gezin ondervind je iedere dag. Toch hoop je dat het beter wordt als er eenmaal hulp is of dat ze zelf gaat inzien dat het zo niet langer kan. Helaas duurt het wachten op het eerste vaak lang en gebeurt het laatste zelden vanzelf.

Naar mijn mening onderschatten ouders hun eigen rol bij het herstel van hun kind, ze zijn bang om het verkeerde te doen en het erger te maken of hun thuissituatie maakt het moeilijk structureel bezig te zijn met het bestrijden van de eetstoornis. De meeste ouders zijn wel heel actief bezig om hulp te zoeken in de vorm van psychologen, diëtisten en andere hulpverleners maar weten niet dat ze intussen zelf ook al veel kunnen doen om erger te voorkomen. Door gebrek aan de juiste kennis en de angst die verlamt ontstaat een passiviteit ten opzichte van de situatie. Grenzen vervagen, communicatie stopt en de eetstoornis wint terrein ten koste van iedereen die in de buurt komt. Om conflicten te voorkomen wordt een oogje dichtgeknepen, toegegeven aan gekke eisen en gesprekken over wat er speelt vermeden. Allemaal heel logisch en mensenlijk, niemand wil de hele dag ruzie, huilende kinderen of een gespannen sfeer in huis. Helaas zorgt juist deze houding ervoor dat de eetstoornis sterker wordt en meer controle krijgt over je kind en de rest van het gezin.

Om ouders te helpen die controle terug te krijgen en te houden heb ik een boek geschreven: Eetstoornissen voor gevorderden, is een praktische handleiding speciaal voor ouders om ze te helpen de strijd met de eetstoornis aan te gaan. De eetstoornis bestrijden betekent niet dat je de hele dag ruzie moet maken of je kind in alles moet beperken, het betekent grenzen stellen en bewaken, het betekent duidelijk en consequent zijn, het betekent je kind ondersteunen en aanmoedigen. Allemaal dingen die je als ouder van nature doet omdat je van je kind houdt en wil dat ze gelukkig en gezond is.

Wil je je kind helpen, bestel dan vandaag nog het boek en ga aan de slag.


Recent Posts - meest recent
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page